Skupiny IBHA a organizace tréninků 2/2 2015

04.09.2015 11:43
 

Článek převzatý z ibha.eu, autor Luboš Satora, 18.8.2015

Neustále s zvyšující počet nových zájemců o MT a i pokročilých MT týmů, které se připravují na náš systém atestace  si vyžádal změny v organizaci tréninkové činnosti na 2/2 2015. Jednotlivé skupiny si budou organizovat samostatně své tréninkové víkendy i malé tréninky v týdnu a o všech těchto akcích budete informováni na našem webu. I přesto, že tréninkové skupiny mají jak vlastní FB profily (uzavřené) tak a pro informovanost v rámci obou našich republik  využívají  otevřenou skupinu FB "Mantrailing", doporučuji sledovat info na webu IBHA, popřípadě kontaktujte přímo organizátory a instruktory. Přehled najdete v tomto příspěvku, popř. v Plánu akcí a tréninků MT K9 IBHA. Na webu (ibha.eu) najdete info, kterých tréninků a kdy se účastní Luboš. I při účasti Luboše si trénink povedou instruktoři. Luboš bude k dispozici nejenom všem účastníkům, ale hlavně se bude věnovat časově náročnějším činnostem, jako je příprava na IT, zkoušky a výcvik pravidelně trénujících pokročilých MT týmů. Pro váš přehled je tady aktualizovaný seznam  skupin a jejich organizátorů: 

MT IBHA SK - organizuje Ivan (ivan.richters@gmail.comFB profil "MT IBHA SK". Na západním Slovensku - Bzince, Nitra, Donovaly a pod. organizuje společné tréninky Ivan , ale protože máme možnost se scházet na různých místech, jsou tréninky spoluorganizovány dalšími členy skoro po celém území Slovenska. 

MT Košice - na východě Slovenska organizuje Markétka Solaniková (mantrailing.kosice@gmail.com), všechny informace najdete i na FB ve skupině Mantrailing Košice nebo na stránkach mantrailing-kosice.webnode.sk

MT Bratislava - organizuje Diana Werdenichová (diana.werdenichova@gmail.com

MT Frýdek-Místek a Ostrava  - (dříve Trejleři) - FB "MT Frýdecko a Ostrava" organizaci jednotlivých tréninků se vždycky ujímá většinou ten člen, který vybírá vhodné tréninkové prostory. Organizace ve FM hlavně Renča renaivana@seznam.cz  Většinou se trénuje v okolí Frýdku Místku, např. v Dobré, Sedlišti, na Bezručově vyhlídce, na Košutce, Nošovicích u Hyundai, ve Skalici, Fryčovicích.  Holky založily vlastní web: https://mantrailing.webnode.cz/.  Ostravu pak řešíMarcela (marcela.steinerova@owlet.cz), Lenka (bobkova.lenka@centrum.cz) a  Helena (helca.kuch@seznam.cz).  Obě skupiny pořádají společné akce po celém regionu. 

MT Praha - FB profil "MT Praha a okolí" - pražská skupina je velmi početná a koordinátorem skupiny jsou Jana a Mirek Vacíkovi, kteří domlouvají organizaci jednotlivých tréninkových víkendů v širokém okolí Prahy. V rámci pražské skupiny je aktivní i sekce Pettrailingu, kterou organizují Zuzka a Eliška Coufalovi. Společně se pak organizují akce PT a MT nejenom víkendové, ale i v týdnu. Proto sledujte kalendář tréninkových akcí, aby jste měli přehled, kde se právě trénuje. Webové stránky pražské skupiny jsou www.mtpraha.webnode.cz, email mtprazaci@gmail.com. V organizaci tréninků  se pravidelně střídají: 

MT Kolín  - jana.mirek.vacikovi@seznam.cz

MT Úhonice - Jana - jaanis@seznam.cz 

MT Květnice - Petra - subrtcikvetnice@seznam.cz

MT Horoměřice - Alenka  alena.laskova@seznam.cz 

MT Svatý Jan - Lenka - pikuloval@centrum.cz

MT a PT Barrandov - Zuzka a Eliška Coufalovy - katmai@seznam.czcoufalova.eliska@gmail.com skupina se specializuje vedle MT i na Pettrailing, což je trailingový výcvik, kde se hledají ztracená zvířata, většinou zatoulaní psi a kočky. Pracujeme pro n.o. Psí detektiv, která se touto problematikou zabývá. www.psidetektiv.cz 

MT Olomouc - FB profil "MT Olomouc a okolí" - Zuzka (pidalka.z@seznam.cz) a Michalmichalpv@seznam.cz  Webové stránky jsou www.mtolomoucko.webnode.cz

MT Brno - FB profil "MT Brno a okolí" organizuje Romča (mtvbrne@seznam.cz), Simča,  web www.mtvbrne.webnode.czAkce v týdnu jsou plánovány krátkodobě a tak je dobré sledovat aktuální stav v Přehledu tréninkových akcí a nebo na FB. 

MT Vysočina  - FB profil "MT Vysočina - Moravské Budějovice"  pod skupinou MT Vysočina najdete dva organizátory. Moravské Budějovice si koordinuje Zdenka (komendovaz@seznam.cz) a skupinu ve Žďáru n.S. si organizuje Kristýnka (Kristýnka700@seznam.cz). Skupina má vlastní web www.mt-vysocina.webnode.cz.

MT Jižní Čechy - FB profil a nebo  www.mtjiznicechy.webnode.cz  Kontakt na skupinu jemtjiznicechy@seznam.cz  

MT Liberec - Severní Čechy - skupinové tréninky si organizují Hanka (hanaw@seznam.czPéťa, info najdete na www.mtliberec.webnode.cz a kontakt je na Email: mtliberec@seznam.cz

MT Plzeňsko - FB profil "Mantraling Plzeňsko" Ve spolupráci se ZKO U viaduktu Plzeň byla založena skupina MT Plzeňsko, kterou společně vedou Lucka a Andrejka. Kontaktovat je můžete namtplzensko@seznam.cz, Instruktor pro počáteční výcvik z MT Praha: Zuzana Coufalová, Eliška Coufalová, Miroslav Vacík, www stránky : https://www.zkouviaduktu.estranky.cz/clanky/mantrailing-plzensko/mantrailing---informace/, Propozice akcí jsou zveřejněny v aktualitách : https://www.zkouviaduktu.estranky.cz/, facebook Mantrailing Plzeňsko : https://www.facebook.com/groups/1425940664400184/, Základna :  ZKO 716 Plzeň - U Viaduktu

Bylo dohodnuto, že prostřednictvím nově založené sekce Mantrailing na E-shopu AKIDOG.CZ - https://www.akidog.cz/akidog/eshop/18-1-MANTRAILING budete moci získat výrobky s logem Mantrailing a nebo IBHA. Většinou se bude jednat o výrobky přímo z dílny AKIDOG.CZ. Nabízeny budou nejenom obojky, vodítka, trička, mikiny, šátky a pod., ale budou se zde realizovat i vaše přání na zakázku. 

Zájemci se hlásí ne tréninky podle toho, jak jim to vychází časově i vzdáleností. Těší nás, že se lidé poznávají mezi sebou a postupně se seznamují napříč skupinami, které jsou spíše orientační a ustavené spíše podle toho, kde se akce většinou organizují. 

Každý, kdo by chtěl ve svém okolí uspořádat trénink MT se na nás může obrátit a společně akci připravíme.  

Všechny kontakty najdete i v sekci Kontakty, kde najdete info, jak najít svou nejbližší skupinu. Podobně jako skupiny na imternetu jsou organizovány i skupiny na FB. Celočesky a slovensky je k dispozici FB profil "Mantrailing". Pak má každá skupina svůj vlastní FB profil, kde se domlouvají akce v rámci skupiny.  Veškeré info pak najdete na webech skupin. 

Je důležité vědět, že IBHA má i svou vlastní výjezdovou skupinu, která řeší ostrá nasazení. Pro všechny, kterým se někdo ztratí,  je k dispozici web s lehce zapamatovatelným názvem www.pohresujeme.cz. Ten je přesměrován na neziskovou organizaci Rescue Olomouc o.s., jejímž hlavním úkolem je řešit výjezdy na vyžádání Policie a osob blízkých. Webové stránky jsou www.rescueolomouc.cz.  

Plán tréninků je uveden na webu IBHA, nebo FB a webu skupiny. Pokud trénink organizuje IBHA, může dojít ke měně instruktora v případě ostrého nasazení MT týmu.