Pražáci na Krucemburku

30.08.2015 18:29

Ve dnech 17. až 23. srpna se uskutečnil již 3.ročník letního výcvikového tábora na Krucemburku. Opět jsme se sešli v poměrně hojném počtu v kempu Moře u Rybníka Řeka (při zjištění názvu někteří podotkli ke svým drahým polovičkám "A nechci slyšet, že jsem tě v létě nevzal k moři.") Byla zde zastoupena Frýdecko-Místecká část, Brněnská, Pražská i ta z Vysočiny. 

Ač nám počasí moc nepřálo, do středy totiž pršelo, všichni si to náležitě užili. Nejvíce obdivu asi sklidila Irenka Lošťáková, která i v této nepřízni počasí aktivně plavala a trénovala vodní záchranařinu se svými dvěmi nowofundlanďankami. 

Z Pražské skupiny přijelo 6 a půl týmu. "Půl tým" bylo štěně, které je rádo, že je rádo a nejdůležitější pro něj byla socializace :-) 

Zážitků z tohoto týdne bylo mnoho. Ať už zběsilé ježdění ponákupech a shánění holinek, přes noční stopy, instinkt testy a bezkonkurenční ketering v režii Mirka Vacíka coby kuchaře a Katky Kropáčkové coby dodavatele surovin. Obrovskou výhodou byl i rybník hned u kempu, kde psovodi i psi trávili dost času.

Tábor byl koncipován tak, že jsme se víceméně všichni trénovali mezi sebou (nejvíc tedy instruktoři) a Luboš kontroloval, připravoval noční stopy a týmy na IT.

Obecně ale vládla uvolněná atmosféra. 

A tady pár vyjádření: 

Ač jsem to brala jako dovolenou, a dávala to několik dní hlasitě najevo, se svými psy jsem se vracela domů unavená a uťapaná. Potkali jsme plno skvělých lidí, utužili staré známisti a získali nějaké nové.A zjistila jsem, že pettrailing je dobrý i pso psy-kladeče, trénují přivolání a odložení. (Eliška, Faru a Joanna)

Na mantrailingovém táboře v Krucemburku jsme byla s boxerkou Elzou poprvé a rozhodně ne naposledy. Kromě spousty trailíků na neočuchané kladeče z celé republiky jsme vyzkoušeli i čuchání za vydatného deště, za tmy, za slunce i za větru a zkusili jsme i starší stopy. Elza i já jsme si to náramně užívaly, okolí kempu u rybníka nabízelo spoustu možností na oddychové procházky a koupání, takže ani můj druhý pejsek, který byl jen jako doprovod, se nenudil. Během večerních posezení jsem se seznámila s mantrailingovými "blázny" ze všech koutů Čech a Moravy. K tomu trocha teorie na semináři a nekonečná energie šéfa Luboše a vyšel z toho báječný dovolenkový týden, který si, doufám, za rok zopakujeme. (Eva a Elza)

Bylo to super, jídlo báječné, lidi báječní. (Jana)